vondst van de dag

vondst van de dag

Blijkbaar bestaat er een lijst met verboden lettercombinaties voor nummerplaten in België. Een golf van nostalgie overspoelde mij.

Als kind speelde ik tijdens lange autoritten een spelletje om de tijd te doden. Mijn broer was niet zo voor autospelletjes, zeker sinds de uitvinding van de draagbare dvd-seler schaafde hij liever zijn Disney- en andere filmkennis bij. Maar geen nood, mijn autospelletje was ook een beetje een alleen-speelspel. Het spelletje ging als volgt: voor elke auto die papa inhaalde, zette ik elke letter om in een woord. Die woordcombinatie moest natuurlijk wel ergens op slaan. Vond ik binnen afzienbare tijd (lees: voor papa de volgende auto inhaalde) een combinatie die ergens op sloeg, dan kreeg ik van mezelf een punt.

En nu terug naar de (nog te realiseren) bespreking van de regeringsverklaring van Dehaene-I. Ik wilde immers weten wat een minister van Staat precies mocht, kwam zo tot de vaststelling dat die speciale ministers gebruik mogen maken van speciale kentekens en vond op diezelfde pagina 100 verboden lettercombinaties. Tot zover de vondst van de dag!

Trouwens, een combinatie is verboden als ze (in één van de drie landstalen) betrekking heeft op onder andere scheldwoorden en afkortingen van politieke partijen. Wie er 1000 euro voor over heeft, kan alsnog pronken met zo’n uniek exemplaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s